Vergeet de dagen met zwaar schakelende of overspringende versnellingen. Zeg gedag tegen krakende kettingbladen: het revolutionaire NuVinci Optimized versnellingssysteem garandeert een ontspannen rit en een soepele, traploze overgang van de ene naar de andere versnelling met letterlijk niet meer dan een kleine polsbeweging. U moet het zelf proberen!

Met de continu variabele NuVinci Optimized transmissie kunt u onbeperkt en traploos van de ene naar de andere overbrengingsverhouding schakelen, terwijl u tegelijkertijd probleemloos kunt blijven trappen.

De technologie van de NuVinci Optimized naaf is revolutionair en zorgt voor een volledig nieuwe fietservaring. De NuVinci Optimized naaf is voorzien van roterende metalen kogels die de verhouding tussen ingaande kracht (van de pedalen) en de uitgaande kracht (via de ketting van de fiets) oneindig kan variëren.

Door aan de draaihendel op het stuur te draaien kantelen de metalen kogels op de horizontale assen waardoor de overbreningingsverhouding wijzigt en u overeenkomstig lichter of zwaarder gaat trappen.

De variabele overbrenging, waarmee de versnelling of vertraging wordt bereikt, vindt plaats met metalen kogels waarbij de rotatie-as wordt gekanteld ten opzichte van de aandrijfflens en de flens die verbonden is met de naaf van het achterwiel.

Handmatig traploos schakelen

Gewoon lichtjes draaien aan de controller op het stuur en de versnelling verspringt, zodat u lichter of zwaarder gaat trappen. U kunt het vergelijken met het draaien aan een volume knop van een radio. Traploos schakelen werkt altijd, of u nu een blokje omgaat, met bepakking fiets of voor een stoplicht staat te wachten.

Automatisch traploos schakelen

Het harmony-systeem voegt nog een beetje extra comfort toe aan traploos schakelen. Met dit systeem hoeft u helemaal niet meer te denken aan handmatig schakelen, alles gaat gebaseerd op een door uzelf bepaalde cadans. De versnelling wordt automatisch bediend zodat u altijd op hetzelfde tempo trapt, zelfs als u een heuvel op- of afgaat!

Als u toch liever zelf schakelt, kunt u het automatisch schakelen een voudig uitzetten met één druk op de knop. Geniet van het meest ongecompliceerde E-bike besturing op de markt!

Geïntegreerd automatisch traploos schakelen

Het volledig geïntegreerd Harmony H|Sync-systeem biedt alle voordelen van automatisch schakelen, en het kan ook nog eens worden geïntegreerd in de bestaande controle-unit zonder een extra controller op uw stuur.

En nog veel beter, het Harmony- en Harmony H|Sync-systeem begint automatisch in een lage versnelling zodat u na elke stop makkelijk weg kunt fietsen.

Wilt u zelf ervaren hoe het NuVinci Optimized schakelsysteem rijdt? Kom dan proefrijden in het E-bike Experience Center!

Diverse merken en uitvoeringen met dit geavanceerde schakelsysteem staan voor u klaar om uitgebreid en in alle rust uit te proberen. Het E-bike Experience center is geopend op woensdag t/m zaterdag van 10:00 to 17:00 uur!